Robert met zijn liefste Isabelle en Arthur

Robert met zijn liefste Isabelle en Arthur
30.07.11

dinsdag 6 november 2012

Passie voor muziek

Robert had een grote passie voor muziek. In de loop der jaren heeft hij een enorme muziekcollectie opgebouwd van verschillende soorten genres; van Soulfly (behoorlijke harde muziek) tot aan Jan Smit. Robert kon helemaal verdrinken in de teksten en melodie van o.a. Sade, Bruce Springsteen, Dire Straits en Tracey Chapman.  Avonden lang luisterde hij naar muziek. Zijn gemoedstoestand werd vaak aangepast aan het soort muziek. Het was heel erg verdrietig dat Robert in januari 2011 zijn gehoor aan één kant moest opofferen om de tumor in het keel/hals gebied met een operatie te verwijderen.

Toen Derk, Gerda en ik een grafsteen voor Robert gingen uitzoeken, hebben we lang nagedacht over de tekst op de steen. Dat is geen gemakkelijke klus. De intentie was er een (gedeelte uit een) songtekst, die Robert mooi vond, op te plaatsen. Hier kwamen we alleen niet goed uit. Ro’s vrienden Boris, Richard en Olaf hebben hier over mee gedacht. En al pratende kwam  een aantal favoriete muzieknummers van Robert naar voren, waar onder:


 
Brothers in arms - Dire Straits

Robert heeft met zijn vrienden regelmatig over dit nummer gesproken en naar dit nummer geluisterd. Dit nummer symboliseerde voor hem de fijne tijd en vriendschap die hij met zijn vrienden heeft mogen hebben. Zo zijn er nog vele muzieknummers die aan momenten met Robert herinneren. De komende weken zal ik meedere muzieknummers plaatsen met een speciale herinnering aan (een moment) met Robert.

X, Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten